torstai 22. lokakuuta 2015

Petit Point herkkukuvia Wienistä sekä käsityöostokset + yksi uusi kirja CC:sta

Guten Tag, on kotiuduttu Wienistä. Siellä ei juurikaan käsityökauppoja ole, kuten ei kai oikein enää missään, kun kaupat on siirtyneet netin ihmeelliseen maailmaan - ja onneksi edes siellä niitä riittää! Muutaman pienen liikkeen löysin, toisen Facebook-kaveri Sieglinden avustuksella. Hän asuu Wienissä, joten tiesi hyvin tuon toisen kaupan. Kummassakin ristipistoilu oli ihan sivuosassa, mutta jotain pientä löysin kuitenkin.

Ensin "meidän kadulta" (eli katu jossa hotellimme oli) bongaamani Gerti´s Naehstube, Landstrasser Haupstrasse 86. Heillä on myös nettisivut.

Gertiś Naehstubesta ostin Ricon Coming home for Christmas -mallikirjan, oikein kiva! Löysin myös kirjottavia puisia aihioita (niihin saa ihanat joulukuusenkoristeet) ja kirjottavia pakettikortteja, nämä olivat jo ihan luokkaa löytö :) Toisessa kuvassa on muutama esimerkki kirjan sisältä ja tuo pöllö ainakin täytyy täksi jouluksi kuuseen tehdä!

Tässä vielä lähikuva noista pisteltävistä pakettikorteista.



Käsityökauppa jossa kävimme Sieglinden kanssa on nimeltään Handarbeiten Nähzubehör A. Christian ja osoite on Hütteldorferstrase 157. Heillä on myös nettisivut. Sieltä ostin vain nukkekotijuttuja.


Wienissä on perinteikäs Petit Point -kauppa Maria Starsky osoitteessa Hofburgpassage 2. Kävimme tietenkin sielläkin ja olisin kyllä tarvinnut paperipussin hengittämiseen, niin alkoi huipata. Ihan uskomattomia töitä! Sisällä ei saanut kuvata, mutta tässä näyteikkunoista ottamiani kuvia. Käynti tässä liikkeessä pisti taas sormeni syyhyämään miniatyyritöihin!


Ja koska poikani on niin hyvin kasvatettu, hän kyllä tietää mikä on arvokas tuliainen avovaimolle :) Aaro osti liikkeestä kauniin kaulakorun tuliaiseksi. Otin kuvan myös tulitikun kanssa, niin siitä saa vähän mittakaavaa pistelyn koosta.

Kärtnerstrasella bongasin myös petit point -pistoja. On niin kauniita!


Manner on tunnettu wieniläinen suklaamerkki ja yritys on perustettu 1890 (historiaa täältä). Mannerin myymälöitä oli vähän joka puolella ja niissäkin piti tietenkin asioida, varsinkin kun tuo matkaseuralaiseni on niin perso suklaalle! Esittelen tässä ihanaa isoa peltirasiaa jonka yhdestä myymälästä ostin, ei suklaita vaan käsityötarvikkeita varten :)


Wien oli ihana kaupunki eikä neljä päivää riittänyt alkuunkaan kaikkeen mitä olisimme halunneet nähdä ja tehdä. Toisella kertaa sitten. Wienin reissukuvat ilmestyvät aikanaan (kunhan ehdin) matkustelublogiini Reissu Kirsikka.

Ostokset nukkekotiin löytyvät nukkisblogistani Pikkuista.


Pikkujoululahja
Reissun aikana oli Casa Ceninasta kotiutunut pikkujoululahjani minulle itselleni (eikö kaikki osta itselleen lahjoja!?) Kirja on nimeltään Abécédaires au point de croix ja siinä on monia kauniita ja hyvin erilaisia samplereita, tietenkin kirjainten kera. Toisessa kuvassa muutama esimerkki kirjan malleista.


Mukavia joululahjapistoja, nyt on sen aika,
Kirsi

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sampler 56 count silk gauzelle

Heips,
pari viikkoa sitten valmistui tämä upea Nicola Mascallin kitistä tehty miniatyyrisampler nukkekotiini Villa Muliiniin. Tekstikin on niin oiva Villa Muliinin kirjontaa harrastavalle rouvalle: "This needlework of mine can tell I in my youth was learned well".


Työ on tehty 56 count silk gauzelle.
Tässä vielä mittakaavakuva tulitikun kanssa.

Tämä on aikamoinen aarre nukkekodissani :)

Mukavia nukkisteluja,
Kirsi