keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Terveisiä Lontoosta ja mitäs ihanaa sitä tulikaan ostettua...

Greetings from London!

Meillä oli kiva reissu, mutta nyt olen sairaana enkä jaksa pidempää tarinaa kirjoittaa, mutta kuvathan ne puhuvat puolestaan eikö totta!

Olin netistä bongannut kaupan nimeltä The London bead company (339 Kentish Town Road, NW5 2TJ). Nimestään huolimatta siellä tuntui olevan laaja valikoima mm. kirjontalankoja; villa, chenille, silkki, muliini yms. ja siis myös käsinvärjättyjä. Niinpä sanoin muille, että olen muutaman tunnin omilla teilläni ja hyppäsin metroon, ajelin kauemmas keskustasta etsimään tätä aarreaittaa. Pääteasemani oli Kentish Town ja kylläpä oli helppo löytää tuo kauppa, se oli nimittäin suoraan kadun toisella puolella, kun metroasemalta nousin kadulle!

Olin kaupassa vajaa kaksi tuntia osaamatta päättää mitä ostan, sillä olisin halunnut kaiken. Siellä oli tosiaan iso valikoima lankoja ja oli myös kirjoja sekä jonkin verran ristipistomalleja ja -kittejä. Myös silkkinauhoja oli eri leveyksillä ja käsinvärjättyjäkin.


Ostin ihanan Inpirations-kirjontalehden sekä aikas monta Appleton Wools kirjontalankaa (näitä voin hyödyntää myös nukkekotikirjonnassa).


Tässä kuvassa on ihana setti erilaisia puuvillakankaita Lontoo-aiheella/väreillä ja haluankin tehdä kassin tai jotain muistoksi. Siihen voisi kirjoa jonkin brittiaiheen, ja ostinpa brittiväreissä olevan kirjontalangankin :)


Chenillelangat kirjontaa ovat minulle ihan uusi juttu, mutta nytpä pääsen testaamaan (nämä oli tosi kalliita!)


Tulevaa syksyä ajatellen ostin Weeks Dye Worksin Trick or treat -lankaa 2 tokkaa. Lankojen alla on yksi Halloween mallilehtinen, josta löytyisi montakin kivaa mallia kirjottavaksi näillä langoilla.


Upeita silkkilankoja ylimpänä Rajmahal Art Silk ja alempana kirjontalanka Edmar.


4 mm silkkinauhaa.


Kirjontakittejä ostin nukkekotimessuilta. Sampler tehdään 56 counttiselle kankaalle ja yksisarvinen-tyyny 40 counttiselle. Tyynyn Emma valitsi itselleen, kun lupasin tehdä hänenkin nukkekotiin yhden messumuiston :)


Jos haluat nähdä muut nukkekotiostoksemme London Kensington Dollshouse Festival-messuilta, niin klikkaa meidän nukkisblogiin Pikkuista.


Seuraava matkavaraukseni on todennäköisesti Pariisin messut helmikuussa. Ne on niin upeat messut, että pakko päästä taas, kun viime kerta jäi väliin. Toisaalta, en ole ajatellut, että joka vuosi kävisin samoilla messuilla, mutta olen tosi ihastunut tähän messumatkailuun. Olen parin vuoden sisään käynyt Lontoossa ristipistomessuilla, Pariisissa ristipistomessuilla ja nyt oli tämä Lontoon nukkekotimessumatka. Suosittelen! Aina ei hintakaan ole este, jos vaikka säästää etukäteen. Esim. meillä lennot meno-paluu Norwegianilla oli reilu 100 e per henkilö, siis menopaluu yhteensä! Ja jos hotellille ei aseta huippuluokan vaatimuksia, siinäkin voi säästää. Lontoossa ja Pariisissa on joka puolella kahviloita ja pieniä ruokakioskeja tai -kauppoja, joista saa ihania voileipiä, hedelmiä, jogurtteja yms. ja ruokapuolelta voisi ottaa salaattia. Ne ei maksa paljon, esim. sellainen pestopasta-salaatti oli 2-3 puntaa. Näin voi säästää ruuassa eli ei ole pakko koko ajan syödä ravintolassa. No, tällaista yllytystä - mutta haluan vain kannustaa muitakin näihin ihaniin kokemuksiin :)


Matkapistelyni oli Pariisi-aiheinen, kuinkas muuten. Loogisesti voisi ajatella, että Lontoo-aihe, mutta vielä ei ollut sopivaa Lontoo- tai brittimallia käsillä, joten päädyin Pariisiin. Tämä Eiffel-torni on Blackbird Designs freebie.


Kirsi

tiistai 6. toukokuuta 2014

Säilytyslaatikko ristipistokiteille - yksi pieni elefantti marssi näin...

Hei!
Tänään viimeistelin ristipistokittien säilytykseen laatikon. Hyllyltä loppui tila ja piti saada joku laatikko avuksi. Elefantti-pistely on kirjasta Inde révée á broder ja pellavakangas Emmulista Sajoun Cherry-värinen 30 count. Halusin tehdä tosi värikkään laatikon ja sitähän tämä lopputulos on :)

Sopivaa laatikkoa ei löytynyt valmiina, siis juuri oikean kokoista, joten tein laatikon itse tukevasta paspartuuripahvista. Kun tekee itse, saa just sen kokoisen kuin tarvitsee! Laatikon päällystin kankaalla.




Kirjonnan alla on vanu ja se on pingotettu pahville. Reunukset viimeistelin sametti-pitsinauhalla.



Vielä mahtuu kittejä, tilaa on :)



Tässä vielä kuva sisältä, viimeistelin sisäpuolelle taitetun kankaan reunan nauhalla. Laatikko olisi vielä kivempi, jos minulla olisi ollut enemmän värillistä paspartuuripahvia. Nyt vain päädyt on punaiset. Toisaalta, ei tuo takaosa paljon kiteiltä näykään.


Jos innostut tekemään laatikon, niin tarvitset vain tukevaa suoraa pahvia, hyvää liimaa (esim. Tacky Clue, Ericeeper), maalanrinteippiä, siistiksi silitetyn kankaan ja pahville on tietysti piirrettävä suorat viivat leikkaamista varten (muutamankin millin heitto aiheuttaa jo hankaluuksia, ainakin minulle, kun olen tarkka näissä asioissa). Suosittelen, tämä on kivaa askartelua ja taatusti saa yksilöllisiä säilytyslaatikoita!

Kirsi
ps. joku elefantti-innostus on nyt minulla menossa, kun tuossa edellisessä postauksessa näkyvässä meikkipussukassakin on taustakankaassa elefantti!


torstai 1. toukokuuta 2014

Valmistuneita ihanuuksia ja muutama sana verkkokaupan lopettamisesta!

Hei!
Tässäpä kuvapläjäys viimeisimmistä valmistuneista töistäni.

Ensin esittelyssä meikkipussukka, jonka pistelin kirjasta Anges. Kangas on Emmulista 19 count vaaleanharmaa ja kirjontalanka paksuhko Watercolors by Caron, väri 148 Rosebud. Enkeli edessä ja elefantti takana - minusta tämä yhdistelmä on tosi hauska ja siis kangas ihan tarkoituksella valittu.

Osasin vetoketjunkin ommella ihan nätisti :) Sisäpuoli on jaettu kahteen osaan, niin tarvikkeet löytyvät paremmin, kun niitä voi vähän jakaa.


Joulupistelyjäkin olen tehnyt vaikka kevät on ja kesää kohti mennään. Olen tämän All is calm -mallin saanut Marilta lahjaksi jo pari vuotta sitten, mutta nyt vasta pistelin ja viimeistelin. Tuli tosi kaunis lopputulos.


Lundbyette-nukkekotiini pistelin kaksi vuoristoteeman taulua. Nämä on tehty 40 count pellavalle yhden yli puolipistoin. Pistelyn koko on 2,5 cm leveä. Pieni on kaunista!


On niin ihanaa kun kesä on tulossa! Mieltä piristää myös se, että sain vihdoin tehtyä tärkeän päätöksen, eli päätin lopettaa Emmuli-verkkokaupan. Olen stressannut siitä ettei aikani riitä uusiin ideoihin, uusiin tuotteisiin, uusien käsityövinkkien tekemiseen blogiin jne. Minulla kun on kuitenkin kokopäivätyö, jonka päälle perheen ja kodin asiat ym. niin aika ei vain riitä. Siksi on parasta lopettaa tämä toinen työ, jolloin iltaisin voin keskittyä kotiin, perheeseen ja harrastuksiin.

Nyt siis kannattaa tehdä ostoksia Emmulissa, sillä alennus -30% koskee ihan kaikkia tuotteita!!

Terkuin Kirsi