keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Voi pientä riepua * Poor little thing

Hi!
Victoria was visiting the pet and she is 5 weeks old, says the doctor (as we did not know how old she is) and weights only 760 g. We feed her with mother´s milk substitute. But the vet says she is okay, heart and lungs sound good etc. and she is very lively. Sweet Victoria :)



Hei!
Victoria kävi tänään Vethousessa eläinlääkärin tsekkauksessa. Ikäarvioksi saimme 5 viikkoa. Vain 5 viikkoa ja niin hyvin kuitenkin pärjännyt vaikka emoakaan ei ole ainakaan puoleentoista viikkoon enää ollut maisemissa. Mutta Maijalla Victoria sai niin hyvän ensiavun, että siitä pystyi kisupentu ponnistamaan elämään kiinni ja täällä meillä pidetään niin hyvää huolta kuin vain osataan!

Mutta arvatkaapa paljonko - tai siis vähän - Vickanilla on painoa? Vain 760 grammaa. Pieni riepu. Mutta muuten on kaikki kunnossa; sydän, keuhkot, silmät, limakalvot yms. Matoja on, sen tunsi lääkärillä käsillä massua tutkiessaan ja matokuurihan tänään alkoikin. Annamme kerran viikossa matokuurin viikolle 36 asti, jolloin menemme uudestaan lääkäriin saamaan ensimmäisen rokotuksen.

Painoa pitää nyt saada lisää ja saimme neuvoksi hankkia kissan äidin maidon korviketta. Sitä yritin tuttipullolla antaa, mutta ei ollut enää imemisrefleksiä tallella. Laitoimme sitten maitoa murojen sekaan ja siitä sitä vähän saatiin menemään. Mutta viisi kertaa päivässä pitäisi 20 ml juottaa, ei siis mikään helppo juttu - siis saada Vickania juomaan sitä.


Victoria on äärimmäisen kiltti ja niin hellyyden kipeä, että oikein hakeutuu sylihoitoon kun siltä tuntuu. Myös lääkärin täti sai rauhassa tutkia sen, kisu ei millään lailla pannut hanttiin, antoi käännellä, kokeilla, kuunnella. Kun tutkimus oli ohi, se kylläkin heti hakeutui minun luo ja halusi syliin turvaan.





Mutta vaikka onkin pieni ja nuori, niin intoa riittää ja kisu on oikein pirteä! Tässä muutamia leikki- ym. kuvia ihailtavaksi.







Victoria pitää takkaa pystyssä :)



Oma pesä



Pieni pehmeä pallo :)



Miau... Victoria lähettää terkkuja!
Kirsi

4 kommenttia:

  1. Olipa ihanaa, että Victoria löysi rakastavan kodin ja pysyy ristipistopiireissä =D

    Victoria painaa 260 grammaa enemmän kuin serkkuni syntyessään. Minulla tosin ei ole minkäänlaista käsitystä mitä tuon ikäisten kissanpentujen oikeasti kuuluisi painaa =D

    VastaaPoista
  2. Voi miten kivoja kuvia-
    kyllä Vickanilla on nyt ihana oma sänky :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä osaa olla suloinen, onneksi kaikki oli kunnossa lääkärintarkastuksessa. Näyttää vauhdikkaalta mimmiltä ;-)

    VastaaPoista
  4. Voi suloisuutta! Mä menetin Victorialle sydämeni heti, kun mä sen tarinan eka osan luin Maijan blogista. Ja Lakun ja tyttökissan pennut ei oo ainoot pennut, jotka mä oon nähny livenä. Nimittäin yhen mun tutun kissa sai kans pentuja, ja niitä ku vähän ehti seurailla, niin voi että ne oli suloisia.

    VastaaPoista